Jalostetut juurekset helpottavat ruoanlaittoa ja sipulinkuorimo säästää kokin kyyneleiltä!

Päätoimialamme on perunan ja juuresten jatkojalostus, johon kuuluu kuorinta, käsittely ja pakkaaminen. Nopea toimitus ja kierto yhteistyössä tukkuliikkeiden kanssa takaavat loppuasiakkaalle tuoreuden ja hyvä maun. Kotihellan ääressä ruoanlaitto on myös helppoa ja nopeaa, erityisesti kun sipulinkuorimo on tehnyt työnsä ensin!

Juurekset

Vetoperunan kautta kulkee vuosittain noin kaksi miljoonaa kiloa perunaa ja juureksia. Suurimman volyymin tuottavat perunankuorimo, porkkanankuorimo ja sipulinkuorimo. Muita käsiteltäviä tuotteita ovat bataatti, palsternakka, selleri, maa-artisokka, punajuuri, retikka, lanttu, nauris, kyssäkaali, puikulaperuna ja punasipuli. Raaka-aineet tulevat pääasiassa suoraan viljelijöiltä, jotka toimittavat tavaraa sitä mukaa kun käsittelytarvetta on.

Käsittely

Vetoperunassa tuotteet käsitellään, kuoritaan ja pakataan. Itse tuotteen on oltava laadukas. Erityisesti kuorittavissa tuotteissa raaka-aineen laatu on äärimmäisen tärkeää, koska virheet eivät voi piilotella kuoren takana. Laadun varmistamiseksi vielä nykyisinkin suuri osa tuotteista kuoritaan käsin. Laadukkaiden, maukkaiden tuoretuotteiden ohella toimitusten määrien ja aikataulujen pitävyys ovat avainasemassa. Käyttöaikaa tuoretuotteelle annetaan tavallisesti neljä päivää.

Tutustu Oiva-raporttiin »


perunankuorimo, perunankuorimot, perunankuorimoja, perunankuorimoita