Juuresten jatkojalostamo Lopelta

Ota yhteyttä!

Päätoimialamme on perunan ja juuresten jatkojalostus, johon kuuluvat kuorinta, käsittely ja pakkaaminen Lopella. Toimintaperiaatteisiimme kuuluvat nopea toimitus ja tavarankierto, joista huolehdimme yhteistyössä tukkuliikkeiden kanssa. Toimintatapamme takaavat loppuasiakkaalle tuoreuden ja hyvä maun. Ammattilaiskeittiössä ja kotihellan ääressä ruoanlaitto on helppoa ja nopeaa, kun juuresten jatkojalostamo on tehnyt työnsä ensin!

Vetoperunan kautta kulkee vuosittain noin kaksi miljoonaa kiloa perunaa ja juureksia. Suurimman volyymin tuottavat perunankuorimo, porkkanankuorimo ja sipulinkuorimo. Muita käsiteltäviä tuotteita ovat bataatti, palsternakka, selleri, maa-artisokka, punajuuri, retikka, lanttu, nauris, kyssäkaali, puikulaperuna ja punasipuli. Raaka-aineet tulevat pääasiassa suoraan viljelijöiltä, jotka toimittavat tavaraa sitä mukaa kuin käsittelytarvetta on. Tutustu Oiva-raporttiimme täällä.

Perunassa on vetoa!

Perunalla on suomalaisessa ruokapöydässä edelleen vahva asema. Peruna sisältää vain vähän energiaa pastaan ja valkoiseen riisin verrattuna, mutta paljon enemmän kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Esimerkiksi C-vitamiinin lähteenä peruna on edelleen merkittävä; syömällä kolme perunaa päivässä saat kolmanneksen päivittäisestä C-vitamiinin tarpeestasi! Myös monikäyttöisyys, kotimaisuus sekä edullinen hinta pitävät yllä perunan suosiota. (Lähde Pro Peruna Ry.)

Tutustu perunatuotteisiimme

Juures tekee suomalaisen ruoan

Kasviksia ja hedelmiä suositellaan syötävän vähintään puoli kiloa päivässä, ja juurekset ovat erityisesti talviaikaan mitä mainioin tapa lisätä värikkäiden kasvisten saantia. Monia ravintoaineita, kuten beetakaroteenia, eri kivennäisaineita ja kuitua, saa helpoiten nauttimalla keltaisen, oranssin ja punaisen värisiä juureksia, kuten lanttua, porkkanaa ja punajuurta. Meidän käsittelemämme juurekset löytävät tiensä usein juuri sinne, missä suurin osa suomalaisista syö päivittäisen lämpimän aterian: loppukäyttäjiämme ovat muun muassa koulut ja laivat. (Lähde Kasvikset.fi)

Käsittely

Juuresten jatkojalostamossamme tuotteet käsitellään, kuoritaan ja pakataan. Itse tuotteen on oltava laadukas. Erityisesti kuorittavissa tuotteissa raaka-aineen laatu on äärimmäisen tärkeää, koska juureksen ja perunan virheet näkyvät joskus vasta kuorimisen jälkeen. Laadun varmistamiseksi vielä nykyisinkin suuri osa tuotteista kuoritaan käsin. Laadukkaiden, maukkaiden tuoretuotteiden ohella toimitettujen tuotteiden määrien ja aikataulujen pitävyys ovat avainasemassa. Käyttöaikaa tuoretuotteelle annetaan tavallisesti neljä päivää.